הידעתם שנדרש לצורך ייצור שופרות איל בוגר בלבד ממין זכר? אמנם רוב הפוסקים טוענים שכלל לא נדרש לצורך ייצור שופרות איל, כלומר שניתן לעשות שימוש בקרניים של בע"ח אחרים, אך אלו צריכים להיות טהורים וכשרים והקרן צריכה להיות חלולה. ואולי תתפלאו לדעת אבל לא נמצאו בארץ לצורך ייצור שופרות איילים מתאימים, כך שמייבאים קרניים לצורך ייצור שופרות מאיילים מצפון ודרום אפריקה.
רוב הקרניים המיובאות היו משמשות לצורך ייצור
שופר אילולא היו נפסלות מסיבות שונות, למשל סדקים, שברים, רקבון ועוד. למעשה, רק כשליש מהקרניים עוברות את השלב הראשוני הנדרש לצורך ייצור שופרות איליים לפי ההלכה. וזה לא הכל, כי המשך התהליך מצריך בדיקה נוספת לוודא שאין בקרן חור או סדק שפוסל אותה, עיקור בתנור, יישור הקרן וליטוש של הפייה שול גוף הקרן.
וזו רק ההתחלה
מכאן הקרן עוברת תהליך ארוך ששמה את ייצור שופרות במרכז הבמה לפי הדרישות השונות. למעשה, ייצור שופר רמבם שונה בתכלית מייצור שופר תמני , למשל בייצור שופר תמני (בניגוד לייצור שופר רמבם) עושים שימוש בקרן ישרה – מה שהופך את כל התהליך למורכב יותר ואת השופר ליקר יותר. מיותר אולי לציין ששופרות תימנים כלל לא עושים שימוש באיל אלא בקודו, אבל זה סיפור אחר.
אבל אתם יכולים להסיר דאגה מלבכם מסיבה אחת - יש מפעל לייצור שופרות במרכז הארץ שמייצר שופרות לפי הדרישות השונות. כל השופרות של המפעל קיבלו את השגחת הרבנות ת"א-יפו ואת השגחת הבד"צ העדה החרדית. לא בכדי שופרות אלו נחשבים לאיכותיים במיוחד ונעשה בהם שימוש ברחבי הארץ והעולם.
מסורות של שופרות
מפעל השופרות הנוכחי התחיל את פעילותו ב-1990 אבל הוא מבוסס על מסורת מהמאה ה-16. הכל התחיל כאשר בנו של יצחק בר-ששת (הריב"ש) החל לייצר מסרקות וכפיות בספרד. אחד ממוצרי הלוואי של ייצור זה היו השופרות אבל הם תפסו במהרה את הבכורה. גם כשגורשה משפחת בר-ששת למרוקו במהלך גירוש ספרד הם המשיכו לייצר שופרות והאמת היא – הם מעולם לא הפסיקו לעשות את זה.
לא ניכנס להיסטוריה של משפחת ריבק רק נאמר שגם הם ממלח הארץ. למעשה, משפחת ריבק נמנית על אחת המשפחות שייסדה את העיר תל אביב ומייצגת ציונות אמיתית.
לכן, השילוב בין משפחת בר-ששת למשפחת ריבק הוא יותר ממיזוג עסקי אלא קיבוץ גלויות. אתם מוזמנים לחוות בעצמכם את השילוב הנדיר ולרכוש שופר שיפתח עבורכם שערי שמים. פשוט חייגו למספר 03-6821017 ותעשו את הבחירה הנכונה.